Evenepoel: 'Ben lichter dan ooit'

Remco Evenepoel is meer dan klaar om de Ronde van Burgos te rijden. De Belg stelt dat hij lichter dan ooit is en dat het sterke deelnemersveld enkel in zijn voordeel is.
Evenepoel

In Spanje neemt Evenepoel het namelijk op tegen onder anderen Richard Carapaz, Alejandro Valverde en Mikel Landa. Dat boezemt hem allerminst angst in. "Ik ben blij dat ik tegen goede renners kan rijden", vertelt Evenepoel tegen Het Laatste Nieuws. "Dat kan me alleen maar beter maken. Ik leer daar veel van, dus het is een goede rest voor me en het zal er alleen maar voor zorgen dat ik beter kan worden. Ik zie het als een voordeel, maar ik kan niet alles winnen, hè. Het deelnemersveld is heel sterk met veel van de beste klimmers ter wereld."

Als het goed is, zal Evenepoel echter nog vlotter bergop rijden dan eerder dit seizoen in de Algarve. "Ik heb mijn voedingspatroon verbeterd. Daar heb ik echt veel in bijgeleerd. Ik heb nog een jong lichaam en dat kan vaak wat wisselvalliger zijn als het op gewicht aankomst. Ik ben nu lichter dan ooit, dus dat is al een goed teken. De Ronde van Burgos is als voorbereiding op de Ronde van Lombardije. Er is een aankomst bergop, dus daar zal ik misschien iets proberen. We zullen zien."

Laatste nieuws