David Dekker volgend jaar in het tenue van Team Jumbo-Visma

De tweede aankoop van Team Jumbo-Visma voor volgend seizoen is bekend. Na Gijs Leemreize neemt de Nederlandse ploeg ook David Dekker op in de selectie.

Dekker

De transfer van de zoon van Erik Dekker werd eerder vandaag al gemeld door WielerFlits en is nu ook officieel bekendgemaakt door SEG Racing (de huidige ploeg van Dekker) en Team Jumbo-Visma. Naast Team Jumbo-Visma had ook Bora-hansgrohe interesse in Dekker, maar de driejarige aanbieding van de Duitse formatie legde hij naast zich neer. "Ik denk dat ik optimaal gebruik kan maken van de faciliteiten die Team Jumbo-Visma biedt om de beste wielrenner te worden binnen mijn mogelijkheden", aldus Dekker.

Dekker moet bij Team Jumbo-Visma uitgroeien tot sprinter die achter Groenewegen voor eremetaal kan zorgen. Dekker werd vorig seizoen nationaal kampioen bij de beloften en maakte eerder deze jaargang al een goede indruk in diverse koersen. Tussen de profs finishte hij als derde in Le Samyn en op nationaal niveau won Dekker de Ster van Zwolle en de Dorpenomloop Rucphen.

Nieuws
  • Cor Vos