De Tour de France-special is uit!

Het is eindelijk zover! De Tour de France-special is uit. 212 pagina's aan voorbeschouwingen, analyses en persoonlijke verhalen! Wat kunt u zoal verwachten?

Tour

Een Tour de France-special zou geen Tour de France-special zijn zonder een analyse van de favorieten, etappes en ploegen. We hebben dan ook uitgebreid aandacht voor wat de renners kunnen verwachten, wie je vooraan zal zien en welke ploegen een sterke formatie op de been gaan brengen.

De twee topfavorieten zijn zonder twijfel Primoz Roglic en Egan Bernal. De Sloveen vertelt in een openhartig interview over de Tour de France, zijn eigen persoonlijkheid en de onderlinge verhoudingen bij Team Jumbo-Visma. "Ik geloof niet dat wij in een Movistar-situatie zullen belanden. Ik denk dat Tom en ik van een hoger niveau zijn dan die ploeg."

De grote drie van Team Jumbo-Visma

Ook die andere topfavoriet komt uitgebreid aan bod. Egan Bernal was vorig jaar de eerste Colombiaanse Tourwinnaar en Wieler Revue ging op zoek naar het verhaal van de klimmer uit Zipaquirá. Uit gesprekken met onder anderen zijn eerste trainer, vriend en ploeggenoot Brandon Rivera en meesterknecht Dylan van Baarle kwam een beeld naar voren van een zelfstandige, leergierige jongen die keihard werkt om zijn familie en land trots te maken.

Zowel Bernal als Roglic hebben een ijzersterke ploeg om op te bouwen. Het duel Team Ineos versus Team Jumbo-Visma is er dan ook een om naar uit te kijken. Met Dylan van Baarle, Servais Knaven, Robert Gesink en Grischa Niermann kijken we uit naar de tweestrijd. "Starten met drie kopmannen klinkt wellicht leuker dan het is."

Een van de grootste bedreigingen komt uit een Frans kamp. Na zijn overstap van Movistar naar Team Arkéa-Samsic lijkt Nairo Quintana weer de oude. We gingen bij de Franse ProTeam-ploeg op bezoek om poolshoogte te nemen. Schaduwkopman Warren Barguil en ploegleider Yvon Ledanois geven een kijkje in de keuken en zijn glashelder over het doel in de Tour de France. "Ons doel is de eindzege, simpel zat."

Quintana na zijn zege in de bergrit in Parijs-Nice

Met Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin zitten de grootste Nederlandse kanshebbers voor eindwinst in de ploeg bij Team Jumbo-Visma. Maar ook Bauke Mollema mag niet worden uitgesloten. Samen met Richie Porte is hij de kopman van Trek-Segafredo. De nuchtere Mollema heeft veel vertrouwen in een goede afloop in de Tour. "Ik verwacht dat er dit jaar meteen vanaf het begin renners doorheen gaan zakken."

Zonder Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen is het voor Nederlandse wielerfans dit jaar in de sprint vooral zoeken naar Cees Bol. De Noord-Hollander is in recordtempo uitgegroeid tot een sprinter om rekening mee te houden. Vorig jaar hield Bol het twee weken vol in de Tour de France, maar dit jaar hoopt hij Parijs te halen. De ambities zijn groot. "Ik zou liegen als ritwinst niet in mijn hoofd zit. Ik ben er heilig van overtuigd dat het dit jaar al mogelijk is om een Tourrit te winnen."

Je mag hem of je hebt een hekel aan hem. Er is geen tussenweg bij Thomas Dekker. Wieler Revue fietste een stuk met hem in Amsterdam, de woonplaats van Dekker en zijn vriendin José Woldring. De gesprekken gingen van zijn nieuwe boek naar het zijn van een beter mens door zijn dopingbekentenis. Eén ding is zeker: Dekker is altijd uitgesproken. "Ik hoop nog eens samen te zitten om met Boogerd te praten over mijn boek."

Cees Bol na zijn zege in de Algarve

En verder: misdaadjournalist Peter R. de Vries over zijn passie voor wielrennen, doken we in het archief voor een verhaal over Louison Bobet, verkenden we de Grand Départ in Nice, staan we stil bij de Tourzege van Joop Zoetemelk en vroegen we naar de bespiegelingen van Sporza-commentator Michel Wuyts.

Ga snel naar de winkel of koop de nieuwe Wieler Revue hier! Wil je meer dan alleen de Tour-special en heb je ook zo'n zin in de Giro d'Italia, het wereldkampioenschap en de Vuelta a España? Sluit dan een abonnement af!