Transfernieuws: 'Simon Yates blijft, Hagen naar Israel Start-Up Nation'

De transfercarrousel draait op volle gang, maar nog weinig veranderingen zijn reeds bevestigd. De geruchtenmolen heeft echter nieuws over de gebroeders Yates en Lotto Soudal-renner Carl Fredrik Hagen.
Yates

Simon Yates staat volgens Cyclingnews op het punt zijn contract te verlengen bij Mitchelton-Scott. De winnaar van de Vuelta a España 2018 zou in dat geval wellicht afscheid moeten nemen van broer Adam, die overweegt om te verkassen naar Team Ineos. Mitchelton-Scott zou de Yates-broers graag langer vastleggen, maar Adam wil graag stabiliteit op de langere termijn terwijl Team Ineos hem ook simpelweg meer geld wil en kan bieden.

Bij de Britste formatie is met het vertrek van Chris Froome naar Israel Start Up-Nation uiteraard extra ruimte ontstaan voor volgend seizoen. Diezelfde Froome zou volgens de Noorse zender TV2 volgend jaar worden bijgestaan door Carl Fredrik Hagen, die vorig jaar met een achtste plaats in de Vuelta a España definitief doorbrak. Hagen kon ook blijven bij zijn huidige werkgever Lotto Soudal en ook andere ploegen hengelden naar zijn diensten, maar bij Israel Start-Up Nation kan hij blijven werken met zijn eigen trainer. Een voorname reden om voor de ploeg te tekenen.

Laatste nieuws