Van Aert: 'De Strade is een van de grootste wedstrijden om te winnen'

Op prachtige wijze won Wout van Aert zaterdag de Strade Bianche. Met een splijtende aanval liet hij iedereen achter zich.

Aert

Van Aert in het interview net na afloop: "Als je hier al twee keer op het podium bent geëindigd, dan heb je uiteraard vertrouwen in een overwinning. Het was een lange dag afzien. Ik denk eerlijk gezegd dat niemand zich heel goed voelde. De hitte maakte de wedstrijd heel zwaar. Ik focuste me vooral op hydrateren en mede daardoor had ik iets over op het einde."

In de slotfase koos Van Aert vol overtuiging voor de aanval. "Ondanks dat er geen renners in de groep reden waarvoor ik bang moest zijn op de slotklim. Maar aanval is de beste verdediging. In het verleden hebben we gezien dat dat vaak loont. Ik kwam met een kleine voorsprong op het steile gedeelte van de laatste strook. Daar werd het een man-tegen-mangevecht. Een overwinning in de Tour de France was heel groot, maar ook de Strade Bianche is een van de grootste wedstrijden om te winnen. Het was mijn doel om deze zege ooit op mijn palmares te zetten. Ik ben 25 jaar en het is me al gelukt."

Nieuws
  • Cor Vos