Taco van der Hoorn: 'Als ik me druk ga maken dan heb ik vooral mezelf ermee'

Taco van der Hoorn wil dit seizoen meteen vlammen. Zijn contract loopt immers af bij Team Jumbo-Visma en voorlopig zit de hardrijder volgend jaar zonder ploeg.
Hoorn

Sterker nog, WielerFlits meldde zaterdag dat Van der Hoorn net als Tom Leezer en Bert-Jan Lindeman niet in aanmerking komt voor een nieuwe verbintenis bij Nederlands grootste wielerploeg. In tegenstelling tot Lennard Hofstede, Timo Roosen en Pascal Eenkhoorn, die hun contract wel kunnen verlengen. Eerder die week gaf Van der Hoorn, in 2018 nog glorieus winnaar van een etappe in de BinckBank Tour, een uitgebreid interview aan het Leidsch Dagblad.

Van der Hoorn: "Als er nu geen wedstrijden meer door zouden gaan en de wielerwereld stort grotendeels in, dan is het niet fijn om einde contract te zijn. Maar uiteindelijk heb ik geen invloed op de beslissing van ploegen en hoop ik vooral in orde te zijn voor de koersen die doorgaan. Ik kan me er grotendeels voor afsluiten. Ik kan me er druk over maken, maar daar heb ik vooral mezelf mee. Het is nu vooral zaak om weer lekker te koersen."

Van der Hoorn zou zijn seizoen starten in de Heistse Pijl, maar die werd door het coronavirus alweer afgelast. Nu begint hij komende week in de Ronde van Polen. "Ik wil meteen goed zijn en mezelf laten zien. Ik weet dat ik me op trainingen kan klaarstomen voor wedstrijden. Wanneer ik tevreden ben? Als ik voor mijn gevoel het maximale eruit heb gehaald. Als ik topfit was op de momenten dat ik topfit moest zijn. En ja, hoewel ik het zelf niet in de hand heb, wil ik volgend jaar weer kunnen fietsen."

Laatste nieuws