Overzicht | Deze wedstrijden staan komende week op het programma

We hebben er lang op moeten wachten, maar er wordt eindelijk weer gekoerst. Afgelopen zaterdag werd het 'nieuwe' WorldTourseizoen op gang geschoten met de Strade Bianche en ook deze week staat er flink wat op het programma. Een overzicht.
Overzicht | Deze wedstrijden staan komende week op het programma

Route d'Occitanie (3 en 4 augustus)

De voormalige Route du Sud. Op maandag staat de koninginnenrit op de programma, met de Port de Bales, de Peyresourde en finish bergop. Onder meer Egan Bernal, Chris Froome, Romain Bardet en Bauke Mollema geven acte de présence.

Gran Trittico Lombardo (maandag 3 augustus)

Een Italiaanse eendagskoers met onder meer Greg Van Avermaet, Vincenzo Nibali en Michal Kwiatkowski op de startlijst. Alpecin-Fenix doet ook mee, maar zonder Mathieu van der Poel.

Milaan-Turijn (woensdag 5 augustus)

De generale repetitie voor Milaan-Sanremo. Normaal gesproken vindt deze koers in het najaar plaats en moet er flink geklommen worden. Dit jaar is dat anders, de wedstrijd is vooral flank te noemen. Er staat een hoop schoon (en snel!) volk aan de start: Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Philippe Gilbert, Peter Sagan, Caleb Ewan en Fernando Gaviria doen mee.

Ronde van Polen (5 t/m 9 augustus)

De eerste rittenkoers van WorldTour-niveau. Remco Evenepoel staat aan de start en mag de strijd aangaan met onder meer Jakob Fugslang, Richard Carapaz, Simon Yates, Maximilian Schachmann, Wout Poel en Wilco Kelderman. Vanuit Nederlands oogpunt is het ook uitkijken naar Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen. Zij komen in de sprints Pascal Ackermann en Mark Cavendish tegen.

Mont Ventoux Dénivelé Challenge (donderdag 6 augustus)

In deze wedstrijd rijden de renners twee keer de Ventoux op, tot Chalet Reynard. Jesus Herrada is de titelverdediger en onder meer Nairo Quintana, Romain Bardet en Miguel Angel Lopez staan aan de start.

Tour de l'Ain (7 tot en met 9 augustus)

Deze Franse rittenkoers gaat interessant worden, want het wordt een showdown tussen INEOS en Jumbo-Visma, die beiden op oorlogssterkte naar Frankrijk trekken. Jumbo-Visma stelt onder meer Tom Dumoulin, Primoz Roglic, Steven Kruijswijk en George Bennett op. INEOS stuurt Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal naar Frankrijk. Verder zien we nog Bauke Mollema, Richie Porte, Nairo Quintana en Fabio Aru op de startlijst staan.

Milaan - Sanremo (zaterdag 8 augustus)

Het klapstuk van deze week; Milaan-Sanremo. De wedstrijd ziet er dit jaar iets anders uit. Het wordt warm, ontzettend warm en het parkoers is gewijzigd. Geen klim naar de Turchino en ook de Tre Capi zijn geschrapt. De Cipressa en de Poggio zitten er gewoon wel in. Overigens rijden de teams maar met 6 renners, zodat er twee teams extra kunnen starten.

Er staat een hoop schoon volk aan de start: Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe, Greg Van Avermaet, Wout van Aert, Peter Sagan, Oliver Naesen, Philippe Gilbert (gaat hij z'n vijfde monument pakken?), Michal Kwiatkowski, Alejandro Valverde, Alexander Kristoff, Vincenzo Nibali, Fernando Gaviria, Caleb Ewan, Elia Viviani... Kortom, iets om voor thuis te blijven!

Laatste nieuws