Wuyts over Evenepoel: 'Pogacar wordt zijn echte uitdager'

Remco Evenepoel pakte afgelopen weekend uit met een flink nummertje in de Ronde van Burgos. De altijd nog maar twintigjarige Belg won een etappe en het eindklassement. Voor commentator Michel Wuyts reden om zijn licht te laten schijnen over zijn jonge landgenoot.
Wuyts over Evenepoel: 'Pogacar wordt zijn echte uitdager'

Volgens Wuyts was hetgeen wat hij zag bevestiging, zo vertelt hij op de website van Sporza: 'We zaten met z'n allen te wachten om dat bevestigd te zien in beeld en dat is vorige week duidelijk gebeurd op de Picon Blanco. Zijn ploeg zal dat ook wel al gezien hebben op stages, maar hij doet het nu ook op Europese grond tegen specialisten. Hij volgt niet alleen, hij rijdt er ook van weg", stelt de tv-commentator. Wuyts stipt tevens aan dat de Ronde van Burgos dit jaar niet 'slechts' de Ronde van Burgos was, maar benoemt het sterke deelnemersveld.

Volgens Wuyts mag Evenepoel voor een klassement gaan in de Giro d'Italia, maar moet hij wel worden getemperd. "Als hij de openingstijdrit van de Giro wint of tweede wordt na Rohan Dennis en als hij op dag 3 op de Etna in de top 5 eindigt, dan moet hij voor een klassement gaan. Al wordt temperen dan essentieel. Hij moet zich af en toe inhouden, koersen met zijn verstand. Je moet die derde week halen en daar op je best zijn."

Pogacar

Evenepoel is natuurlijk niet de eerste jonge renner die voor een goed klassement gaat in een grote ronde. Damiano Cunego won de Giro toen hij 22 was en vorig jaar was Egan Bernal de beste in de Tour de France. Toch is Bernal volgens Wuyts niet de voornaamste uitdager van Evenepoel. Hij wijst naar Tadej Pogacar, het Sloveense wonderkind. "Evenepoel kan minstens net zoveel als Bernal. Hij kan alleszins meer als tijdrijder en het zijn allebei koele kikkers", legt Wuyts uit. "Ik vermoed dat Tadej Pogacar de echte Challenger wordt van Evenepoel. Hij zal hem nog zoveel tegenkomen. Het is interessant dat ze een andere stijl hebben. Pogacar sprint bergop van zijn tegenstanders weg, Evenepoel rijdt ze vanuit zijn zadel stuk."

  • Deceuninck-Quick Step
  • Remco Evenepoel
  • Tadej Pogacar

Laatste nieuws