Van Aert hangt stoffige fiets en shirt in privémuseum

Wout van Aert koestert de fiets waarop hij afgelopen zaterdag de Strade Bianche won. Hij stalt de nog altijd stoffige Bianchi Oltre tezamen met het shirt dat hij droeg in zijn eigen privémuseum. Dat vertelt hij aan Het Nieuwsblad.
Van Aert hangt stoffige fiets en shirt in privémuseum

Van Aert heeft in de loop der jaren al het één en ander gewonnen natuurlijk. Trofeeën die hij koestert, maar de kleding die hij droeg en de fietsen waarop hij won koestert hij ook. "In de loop der jaren ben ik een verzamelaar geworden van speciale wielertruitjes. Van alle drie de wereldtitels veldrijden heb ik het originele shirt met rugnummer en dus ook modder thuis bewaard in een kast", vertelt hij. "Van die speciale overwinningen wil ik liefst zoveel mogelijk bewaren. De fiets en het shirt zijn een must, maar ook de helm, schoenen en kousen bewaar ik graag. Ik houd liever nu te veel bij dan er later spijt van te hebben dat ik ze heb weggegooid. Ik vind die aandenkens veel mooier dan de trofeeën die je krijgt op het podium. Het is de bedoeling om met die spullen later een privémuseum te maken."

Van Aert vertelt dat hij de fiets waarop hij de Strade Bianche won een uniek exemplaar vindt en dat hij hem gaat bewaren, inclusief het stof wat er nog altijd opzit. "Deze fiets krijgt net als de fietsen waarop ik wereldkampioen veldrijden werd, een mooie plek tegen de muur", klinkt het.

  • Team Jumbo-Visma
  • Wout van Aert

Laatste nieuws