Het is augustus en er ligt een vers pak sneeuw op de Stelvio

Terwijl in Nederland de mussen op het punt staan om van het dak te vallen, zien de Italiaanse Alpen er winters uit. De mythische Stelvio is wit. Hieronder een paar mooie sfeerplaatjes van de berg.
stelvio

Wie in mei of zelfs begin juni een fietstripje naar Bormio of Prato plant om de bekende haarspeldbochten van Stelvio te bedwingen, weet dat de pas dan nog dicht kan zijn vanwege sneeuw. Maar naar nu blijkt, kan het ook in augustus nog behoorlijk spoken op de 2757 meter hoge bergpas. Dit zijn foto's vanaf de top die gisteren zijn gemaakt. (En zoals echte wielerfans weten, maar de Alpenweerman blijkbaar niet: de Stelvio is niet hoogste verharde bergpas van de Alpen; die eer is - afhankelijk voor welke definitie he gebruikt - voor de Col d'Iseran of de Col de la Bonette..)

Wilfred denkt meteen aan de Giro die in oktober over de Stelvio moet. Deze sneeuw zal tegen die tijd wel gesmolten zijn, maar inderdaad: in oktober is er ook wel kans op een sneeuwbui

Overigens is op dit moment de top ook wel te bereiken (en hetzelfde zal vermoedelijk in oktober gelden), omdat de legendarische haarspeldbochten vakkundig zijn schoongeveegd. Dus je kunt prima een Erik Breukinkje doen en tussen de sneeuw doorfietsen.

Laatste nieuws