Tom Dumoulin over zijn rentree vandaag: 'Raar, heel veel zin in, maar ook spannend'

Tom Dumoulin maakt vandaag zijn debuut voor Jumbo-Visma in de Tour de l'Ain. Het is 420 dagen geleden dat de Limburger voor het laatst een rugnummer opspeldde. Voor de camera's van de NOS vertelt hij dat hij het spannend vindt.
Tom Dumoulin over zijn rentree vandaag: 'Raar, heel veel zin in, maar ook spannend'

"Het is gewoon heel raar. Ik las vanmorgen dat het 420 dagen geleden is sinds ik uitviel in de Dauphiné. Het is heel raar om weer aan de start te staan."

"Ik heb er heel veel zin in, maar het is ook spannend", gaat Dumoulin verder. "Ik sta hier een interview te geven met een mondkapje, maar het is niet anders. Ik ben allang blij dat we kunnen koersen en ik denk de hele wielerwereld met mij. Als het op deze manier moet, moet het maar zo. We moeten het beste van de situatie maken denk ik."

Dumoulin kan lastig inschatten of er voldoende maatregelen worden getroffen. "Ik heb geen zicht op hoe de maatregelen in de wedstrijden zijn", vertelt hij. "Tot nu toe heb ik me altijd veilig gevoeld. Zeker op trainingskampen en tot nu toe ook. We zijn hier net en tot nu toe ziet het er veilig uit, ook in het hotel. Volgens de Franse regels moeten we ook in het hotel een mondkapje op."

Over de eerste etappe zegt Dumoulin dat het een lastige rit is. "De finale is lastig met zo'n klein klimmetje op een kilometer van de meet, dat is wel lastig. Ik wil gewoon weer het koersgevoel krijgen. De Tour is nog drie weken ver en de topvorm hoeft er nu nog niet meteen te zijn. De vorm in training was goed, maar dat hele koersgevoel... Dat is wel 420 dagen geleden, dus dat gaat wel wennen worden hoor."

Dumoulin heeft niet het gevoel zich te moeten bewijzen. "De Tour is nog drie weken ver en ik hoop dat we er hier gewoon een paar automatismen erin kunnen slijpen en we goed op elkaar ingespeeld raken, zodat we met een fijn gevoel uit deze ronde komen."

  • Team Jumbo-Visma
  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws