José de Cauwer: 'Met Jumbo-Visma voor het eerst ploeg die naast of boven INEOS staat'

De Belgische wielercommentator is positief over de kansen van Jumbo-Visma in de Tour!
josé de cauwer

In de podcast van Sporza kijkt commentator José de Cauwer vooruit naar de komende Tour de France en hij is lovend over Jumbo-Visma: "Hun kansen stijgen met de week. Ook omdat er bij INEOS een paar probleemgevallen zitten. Geraint Thomas is op dit moment nergens, terwijl die er toch al zware trainingsweken heeft opzitten. Misschien zijn ze ook wel een beetje verzadigd bij INEOS, terwijl bij Jumbo-Visma de drive er juist wel heel erg is op dit moment."

De Cauwer analyseert verder: "Wie gaat de koers dragen? Met Jumbo-Visma is er voor het eerst sinds tien jaar een ploeg die naast of misschien wel boven Sky/INEOS staat. Een unieke situatie. Misschien biedt het ook nog wel kansen voor andere ploegen. Het belooft een mooie Tour te worden."

De Vlaming liet zich ook nog uit over het kopmanschap van Jumbo-Visma. "Roglic probeert het heft nu stevig in handen te nemen en ik denk ook niet dat Dumoulin dwars door de ploegentactiek heen zal gaan rijden. Alhoewel, misschien denkt hij na zijn lange pauze wel: dit is een kans. Misschien zegt hij wel ja en denkt hij nee."

  • INEOS Grenadiers
  • Team Jumbo-Visma

Laatste nieuws