Tom Dumoulin speelde luxeknecht voor Wout van Aert: 'Heel bijzonder'

Het was een bijzonder beeld gisteren tijdens de eerste rit van het Critérium du Dauphiné. Pierre Latour en Tiesj Benoot vielen aan op de slotklim en Tom Dumoulin reed het gat dicht. In dienst van Wout van Aert, die even later de etappe won. De Giro-winnaar van 2017 doet dat met plezier, vertelt hij aan Sporza. "Wout is in uitzonderlijke vorm."

Tom Dumoulin speelde luxeknecht voor Wout van Aert: "Heel bijzonder"
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin
  • Wout van Aert Wout van Aert

Latour en Benoot zullen raar opgekeken hebben toen ze niemand minder dan Tom Dumoulin achter zich aan zagen rijden. Volgens de Limburger was deze etappe een buitenkansje voor zijn Belgische ploeggenoot Van Aert: "Wout krijgt de komende weken wellicht niet veel kansen meer, omdat deze Dauphiné heel zwaar is en we in de Tour alles op het klassement zetten. Hij wou er echt voor gaan en de eerste etappe was een mooie kans", legt hij uit aan Sporza.

"Hij zit echt in een uitzonderlijke topvorm en dan is het fijn om dit met zijn allen te presteren. Op de klim hebben Primoz en ik een paar aanvallen beantwoord. Steven reed dan door tot bovenop de klim en ik heb dan de laatste 800 meter voor mijn rekening genomen. Dat Wout het dan zo afmaakt, is dan wel heel bijzonder."

Zelf voor klassement gaan

Tom Dumoulin is niet alleen afgezakt naar de Dauphiné om te knechten voor anderen. Hij heeft zelf ook ambities, vertelt hij. "Primoz heeft getoond dat hij goed is, Steven is ook in vorm en ik verbeter elke dag. Ik ga zeker voluit voor een goed klassement. Als dat lukt, zal mijn vorm nog beter worden."

Nieuws
  • Cor Vos