Teambaas Jumbo-Visma Richard Plugge : 'Vertrouwen in UCI weg'

Richard Plugge, de directeur van Jumbo-Visma komt met een ambitieus plan om wedstrijden veiliger te maken en passeert daarbij de UCI.
richard plugge

Richard Plugge is er helemaal klaar mee. De teambaas van Jumbo-Visma wil dat er snel iets verandert in de wielerwereld, waar het de veiligheid van parcoursen betreft. Hij gelooft er niet meer in dat de UCI daarvoor gaat zorgen en wil het heft in eigen handen nemen, vertelt hij tegen de NOS. "De helmen waarmee wij rijden worden duizend keer getest, maar een parcours wordt door de UCI al snel goedgekeurd. Wij hebben daarom geen vertrouwen meer in de controle die de UCI uitvoert."

De teambaas van Jumbo-Visma sprak daar ook over met andere teams. "We zijn het eens: we kunnen de renners niet meer blijven blootstellen aan al die gevaren. Het is nu wel een keertje klaar. Daarom willen we een extern bedrijf inhuren dat het parcours checkt. Hoe ziet de laatste kilometer eruit? Staan de hekken goed langs het parcours? Dat bedrijf zegt dan tegen de organisatie wat beter moet. We willen zoiets volgend seizoen al invoeren."

Ook de rennersvakbond CPA heeft eerder al, naar aanleiding van de crash van Fabio Jakobsen, de UCI verzocht om zich meer in te zetten voor de veiligheid van de coureurs.

  • Team Jumbo-Visma

Laatste nieuws