Rondemissen in Tour de France verleden tijd (ook na corona)

Geen zoenen meer voor de winnaar in La Grande Boucle. En dat is dus niet alleen een coronamaatregel.
peter sagan rondemiss

De ASO heeft bekendgemaakt dat het gedaan is met de rondemissen zoals we ze nu kennen uit de Tour de France. Dat lijkt in het licht van corona niet zo'n speciale aankondiging, maar Christian Preudhomme zei er ook bij dat het niet alleen voor deze editie van de Ronde van Frankrijk is. "We zagen op het podium altijd de etappewinnaar en de truiendragers omringd door twee rondemissen en vijf hoogwaardigheidsbekleders. Dat worden nog maar twee hoogwaardigheidsbekleders en een mannelijke en een vrouwelijke host/hostess."

Preudhomme voegt daar nog aan toe dat het voor de Tour misschien nieuw is, maar dat het in andere door de ASO georganiseerde wedstrijden al jaren de praktijk is, zoals in Luik-Bastenaken-Luik.

Er is al jaren discussie over het al dan niet inzetten van rondemissen op het podium. In 2019 zetten 39.000 mensen hun handtekening onder een petitie om er een einde aan te maken in de Tour. Zij vinden het seksistisch en niet meer van deze tijd. Renners reageerden nog niet, maar het is met name uitkijken naar de reactie van Peter Sagan...

Laatste nieuws