Geen tv-commentaar van Herbert Dijkstra tijdens Tour de France

Herbert Dijkstra geeft dit jaar geen commentaar bij de Touruitzendingen van de NOS. De 54-jarige Drent heeft last van chronische rugklachten en wordt vervangen door Joris van den Berg. Het co-commentaar bij de NOS wordt afwisselend door Maarten Ducrot en Stef Clement verzorgd.

Geen tv-commentaar van Herbert Dijkstra tijdens Tour de France

Al jarenlang geeft Dijkstra, vaak samen met Ducrot, commentaar bij wieler- en schaatswedstrijden op de NOS. Chronische rugklachten nopen hem om dit jaar een stapje terug te doen. Met Joris van den Berg heeft de NOS geen onbekende naam als vervanger. Van den Berg geeft vaker commentaar bij de uitzendingen van wedstrijden, alsmede bij de samenvattingen.

De NOS zendt dit jaar alle 21 etappes uit via NPO1 of via de app en de website. De tv-uitzendingen beginnen 's middags, maar er worden dit jaar 10 etappes van start tot finish uitgezonden. Het gaat om etappe 1, 2, 8, 9, 13, 15, 16, 17, 18 en 20. Dat zijn dus naast het openingsweekend de voornaamste bergetappes en de tijdrit naar Planche des Belles Filles.

Overigens zendt de NOS dit jaar, ondanks de coronacrisis, het tv-programma De Avondetappe gewoon uit. De uitzendingen komen in tegenstelling tot afgelopen jaren niet uit Frankrijk, maar worden verzorgd vanaf verschillende locaties in Nederland. Dione de Graaff presenteert het programma en Herman van der Zandt is op locatie in Frankrijk.

Whatsapp, Telegram, Messenger en Slack

De NOS komt dit jaar met iets nieuws. Via de bekendste 'messaging'-kanalen houdt men een liveblog bij. Je kunt je bijvoorbeeld via WhatsApp aanmelden en ontvangt dan updates of extra informatie. Wanneer je een vraag stelt, krijg je automatisch een antwoord.