Tourorganisatie: 'Bij twee corononagevallen (renners of staf) wordt hele team uit de Tour gezet'

Daarnaast zijn er ook veel andere strenge regels voor renners, staf, pers en publiek.
jumbo-visma mondkapjes

Coronaverdenking al genoeg

De website Velonews heeft het 18 pagina's tellende document doorgespit waarin de coronamaatregelen en -protocollen voor de Tour de France staan beschreven. Daaruit blijkt dat de organisatie een team uit de Tour zet wanneer er twee coronaverdenkingen in een team zijn. Het gaat dan om renners en/of staf, en het gaat ook om (ernstige) verdenkingen, niet per se om positieve tests - dus wanneer twee of meer mensen binnen een team symptomen hebben.

De tourarts en teamartsen hebben een belangrijke stem in dezen. De artsen worden geacht iedere dag voor de start elke renner van hun ploeg aan een gezondheidscheck te onderwerpen. Die informatie delen ze met de rondearts en corona-manager die de Tourorganisatie heeft aangesteld.

null

Geen selfie met Dumoulin - een Tour als nooit tevoren

Uit het document blijkt verder dat de tourorganisatie niets aan het toeval overlaat. Wie nog de ijdele hoop had een selfie te scoren met Tom Dumoulin, kan beter thuisblijven. De renners en staf van een team zitten in een extreme bubbel. In de hotels gebruiken ze een eigen etage of vleugel waar verder niemand bij kan. Alleen enkele meermaals geteste verzorgers hebben toegang tot de teambus. Persconferenties zullen online worden gehouden. Verzorgers dragen altiijd mondkapjes, bijvoorbeeld ook in de bevoorrading onderweg. Renners mogen geen enkele vorm van contact met fans hebben.

Laatste nieuws