Oranje boven in EK tijdrijden: Anna van der Breggen troeft Ellen van Dijk af

Ellen van Dijk slaagde er niet in om voor de vijfde keer achter elkaar Europees kampioen te worden, maar ze werd wel opgevolgd door een Nederlandse: Anna van der Breggen is de nieuwe kampioen.
anna van der breggen

Anna van der Breggen is in topvorm. Nadat ze zaterdag voor het eerst in haar loopbaan Nederlands kampioen op de weg werd, schreef ze vanmiddag ook voor het eerst in haar loopbaan het EK tijdrijden op haar naam. Ze werd eerder al wel drie keer tweede. Die plek was nu voor Ellen van Dijk, die op een halve minuut eindigde van de Zwolse en er dus niet in slaagde voor de vijfde keer Europees kampioen tijdrijden te worden.

Een Nederlands onderonsje dus. Beide dames haalden de een na de andere voor hen gestarte rensters in - al hadden ze soms ook allebei voordeel van een ingehaalde renster die weer terugkwam. Na het eerste tussenpunt had Van der Breggen een kleine voorsprong op Van DIjk, maar bij de finish bleek ze in het zicht van de vaste camera's al langzamer te zijn dan haar landgenote.

Doordat er een Nederlandse won, mogen we drie dames afvaardigen naar het WK tijdrijden - als dat gehouden wordt natuurlijk..

Top 10

Laatste nieuws