Deignan jumpt beter dan Marianne Vos en wint zevende editie van La Course

Het voorgerecht voor de start van de Tour was een spannende aangelegenheid en leverde geen zege op voor een Nederlandse. Marianne Vos kwam te vroeg op kop in de sprint en werd tweede.

la course

Wie anders dan Annemiek van Vleuten gooide met zo'n 40 kilometer te gaan de knuppel in het hoenderhok en opende zo de finale van de zevende editie van La Course. Op de zwaarste beklimming in het circuit rond Nice dat de dames voor de kiezen kregen, konden vijf andere dames haar wiel houden, onder wie Marianne Vos en Demi Vollering. Ook Elisa Longo Borghini en Katarzyna Niewiadoma, die afgelopen donderdag ook al het EK betwistten met Van Vleuten. Lizzy Deignan maakte het sextet compleet.

Het groepje werkte na de klim goed samen en fietste zodoende een geruststellende voorsprong bij elkaar om op de Promenade d'Ainglais uit te gaan maken wie er met de bloemen vandoor ging. In potentie was Marianne Vos de rapste van het stel, maar het pakte anders uit in Nice.

Vos pareerde aanvallen van Longo Borghini en Van Vleuten met speels gemak en leek de sprint ook met speels gemak te winnen, maar ze kwam te vroeg op kop en werd in de jump geklopt door de Britse Lizzie Deignan van Trek-Segafredo.

Top 10 La Course

Nieuws
  • Cor Vos