Dumoulin over valpartij op slotklim: 'Stom, weet niet wat er gebeurde'

Er was even een moment van schrik voor Jumbo-Visma op de slotklim van de dag. Tom Dumoulin keek achterom en kwam daardoor in contact met Michal Kwiatkowski van INEOS Grenadiers. De Limburger kwam ten val en moest even in de achtervolging. Gelukkig kon hij snel weer de aansluiting maken. Na afloop reageerde Dumoulin vrij laconiek.
Dumoulin over valpartij op slotklim: 'Stom, weet niet wat er gebeurde'

In de slotfase van de etappe keek Tom Dumoulin even opzij, waardoor hij niet doorhad dat Kwiatkowski hem inhaalde. Beide renners raakten elkaar met elkaars sturen en het stuur van Dumoulin sloeg hem uit de handen, waardoor hij ten val kwam. Toch kon hij snel zijn weg vervolgen en zat hij in een zucht en een scheet weer tussen de favorieten. "Stom, ik weet niet wat er gebeurde. Ik keek naar links en Kwiatkowski reed mijn stuur uit mijn handen", verklaarde Dumoulin achteraf tegen de NOS. "Echte schade is er niet. Ik heb mijn knie een beetje gestoten, verder niets."

Aan Sporza vertelt Dumoulin dat hij tevreden is over hoe hij het openingsweekend heeft doorstaan. "Uiteindelijk zitten Primoz en ik prima waar we zitten moeten", legt hij uit. "Voor ons was dit niet het weekend om al uit te pakken, dat hoefde niet. We zijn het weekend veilig doorgekomen. Relatief veilig dan."

Bovendien is het voor Jumbo-Visma niet ongunstig dat Deceuninck-Quickstep nu het geel in handen heeft. Dumoulin vertelt aan de Belgische sportzender dat ze dat niet zo erg vinden, want nu hoeven ze het gewicht van de koers niet te dragen. "Dat hebben we dit weekend wel gedaan, maar daardoor zijn we uit de problemen gebleven. Dat is wel goed. Verder was het een prima weekend voor ons", besluit Dumoulin, die nu tiende staat in het klassement.

  • Team Jumbo-Visma
  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws