Merijn Zeeman is het niet eens met Dumoulin: 'Tom is hartstikke goed'

Tom Dumoulin finishte gisteren in de groep der favorieten, maar was niet tevreden. "Ik was niet goed", klonk het direct na de finish. Jumbo-Visma ploegleider Merijn Zeeman is het niet met zijn renner eens, vertelde hij gisteren in De Avondetappe.
Merijn Zeeman is het niet eens met Dumoulin: 'Tom is hartstikke goed'

“Uiteindelijk zijn we wel bezig om onze krachten te doseren over drie weken lang. Gelukkig was het Deceuninck-Quickstep die de controle nam en zich druk maakte om het terughalen van de kopgroep. Op de slotklim wilden we Roglic en Dumoulin in goede positie houden”, vertelt Zeeman over de koerstactiek van zijn ploeg.

“Wout van Aert kwam op kop en toen werd wel duidelijk dat Primoz zich goed voelde. Hij vertelde over de radio ook dat hij er voor wilde gaan. Dus eigenlijk hebben we gewoon een lead-out voor hem gedaan. Dit is heel goed voor het zelfvertrouwen van het team en van Roglic. Maar we zijn met iets groters bezig en daar houden we het zicht op”, doelt Zeeman op de ambitie van het team om de Tour te winnen.

Tom Dumoulin finishte ook in de eerste groep, maar was na afloop niet tevreden over zijn benen. Hij voelde zich slecht, vertelde hij kort na de finish. Zeeman heeft daar zijn eigen gedachten over. “Ik denk dat Tom heel goed is. Het was een superharde finale, met een verschroeiend tempo op de klim en in de laatste kilometer is er voluit gereden. Ik heb ook gezien dat Tom nog hier een daar een gaatje moest dichten en dat ook kon, ondanks dat het zo hard ging. Tom is hartstikke goed en is precies waar hij moet zijn.”

“Na vier dagen staan we waar we willen staan. Het loopt goed in de rennersgroep. De sfeer is goed, maar we zijn ook kritisch naar elkaar”, is Zeeman tevreden.

  • Team Jumbo-Visma
  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws