Dumoulin na zesde etappe: 'Prima dat INEOS op kop rijdt'

Tom Dumoulin en Jumbo-Visma hadden vandaag, in de etappe naar de Mont Aigoual, een relatief makkelijke dag. In de achtervolging op etappewinnaar Loetsenko en consorten was het vooral INEOS Grenadiers dat op kop reed. Iets waar de Limburger helemaal niet vervelend vond.
Dumoulin na zesde etappe: 'Prima dat INEOS op kop rijdt'

"Ik dacht dat de kans op dit scenario groter was dan op volle bak klimmen", alludeert Dumoulin voor de camera's van Sporza op het feit dat het peloton de kopgroep de vrijheid gaf. De slotklim was niet steil genoeg om verschil te maken, dus was het volgens Dumoulin niet vreemd dat er gegroepeerd gereden werd. "Maar stel, iemand als Landa valt aan en die had een halve minuut gepakt, dan rijden wij of INEOS er achteraan. In de laatste 10 kilometer maak je dan geen kans."

Nu hoefde Jumbo-Visma niet te werken, want INEOS Grenadiers haalde de kastanjes uit het vuur. "Dat is prima ja", lacht Dumoulin. "Wij hoeven ons niet elke dag te laten zien. Op de juiste dagen moeten we dat laten en ik denk dat we dat tot nu toe goed hebben gedaan. Vandaag hebben we het werk laten doen."

"We zitten er gewoon goed bij met vijf man", zegt de nummer zes van het klassement. Op de vraag hoe hij zichzelf voelde lacht hij. "Ik voel me wel oké", en daarmee laat hij niet in z'n kaarten kijken.

  • Team Jumbo-Visma
  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws