Zet je TV maar aan: waaierfestijn in Tour de France!

Waar veel volgers van de Tour al op hoopten, komt vandaag uit: etappe 7 is tot nu toe een heerlijk waaierfestijn aan het worden. Vanaf de start werd er flink gas gegeven. De zijwind en het heuvelachtige parkoers deden de rest...
Zet je TV maar aan: waaierfestijn in Tour de France!

Al bij de start is het flink opletten. De Fransman Benoît Cosnefroy was de eerste aanvaller, voor de bergpunten op het eerste klimmetje. Hij moest z'n kot flink uitkuisen, want in het peloton werd er, onder aanvoering van BORA-hansgrohe, meteen flink doorgereden.

Het zorgde voor de nodige slachtoffers, vooral onder de sprinters. Cees Bol, Caleb Ewan, Giacomo Nizollo, Mads Pedersen en Alexander Kristoff moesten al snel overboord. Sam Bennett miste ook de slag, maar leek terug te komen. Echter, ze kregen de laatste tientallen meters niet terug. De groene trui kreeg al snel meer dan minuut aan z'n broek gesmeerd.

Met de Col de Peyronnenc nog op het programma, is de kans dat hij terugkomt uitgesloten. Van de sprinters doet vooral Peter Sagan een gouden zaak. Hij zit wel mee, net als onder meer Van Aert, Mezgec, Van Avermaet Stuyven, Coquard en Colbrelli. Ook alle klassementsrenners zitten mee. Roglic, Dumoulin, Yates, Bernal en consorten zitten allemaal netjes voorin.

Laatste nieuws