Lefevere: 'Groenewegen moet mij de schade terugbetalen'

Patrick Lefevere heeft zich tegenover Sporza uitgelaten over de gezondheidstoestand van Fabio Jakobsen. De zwaar geblesseerde sprinter van Deceuninck-Quickstep gaat langzaam vooruit, maar Lefevere is nog zeer voorzichtig in zijn prognoses.
Jakobsen

"Hij heeft in het begin heel veel gerust, want hij had een zware hersenschudding. Nu krijgt hij ook af en toe bezoek. Hij moet nu in de mate van het mogelijke revalideren. Hij spreekt wat trager en heeft lang astronautenvoeding moeten krijgen. Nu kan hij weer normaal eten, al is dat met één tand niet zo gemakkelijk. Maar hij ziet het wel zitten."

Over een terugkeer op de fiets wil Lefevere voorlopig nog niet teveel zeggen. "Wij willen Jakobsen er heel graag bij hebben op ons eerste trainingskamp in december. Al was het maar om kleine uitstapjes te doen en weer in de ambiance van de familie te zijn. Misschien kan hij vanaf januari weer trainen, maar dat is nog heel voorbarig."

'Groenewegen moet mij terugbetalen'

Lefevere dreigde direct na de valpartij met juridische stappen tegen Dylan Groenewegen, de veroorzaker van de zware valpartij in de Ronde van Polen. Er is voorlopig geen gesprek geweest met de sprinter van Jumbo-Visma, aangezien alles verloopt via het management. "Als zij een rechtstreeks akkoord willen sluiten met Jakobsen en hij aanvaardt het, dan is het voor mij ook oké. Maar ik denk niet dat dat zal gebeuren, want wij kennen vandaag de schade nog niet. We moeten een klacht neerleggen bij justitie om alles te vrijwaren, want Jakobsen heeft volgend jaar een verdubbeling van zijn loon. Als hij niet kan koersen, dan moet ik hem volgens het UCI-reglement in principe niet meer betalen. Ik ga dat natuurlijk niet doen, maar iemand moet mij de schade terugbetalen en dat is in dit geval Groenewegen."

Laatste nieuws