Egan Bernal geeft op en stapt uit de Tour

Titelverdediger Egan Bernal stapt uit de Tour de France. De Colombiaanse kopman van INEOS Grenadiers zakte de laatste dagen finaal door het ijs en heeft besloten de eer aan zichzelf te houden. Hij focust zich nu op doelen in de rest van het seizoen.
Egan Bernal geeft op en stapt uit de Tour

Afgelopen zondag zakte Bernal op de Grand Colombier finaal door het ijs. Hij verloor meer dan 7 minuten op Primoz Roglic en Tadej Pogacar en ook gisteren ging het niet. Bernal finishte in de groep met sprinters en verloor wederom minuten.

Je zou in eerste instantie nog kunnen denken dat hij dat deed om ruimte te krijgen om in een vroege vlucht mee te kunnen, maar niets blijkt minder waar. "We hebben deze beslissing genomen in het belang van Egan", legt teammanager Dave Brailsford uit. "Egan is een echte kampioen, maar ook een jonge renner met veel Tourdeelnames voor zich. Op dit moment denken we dat het beter voor hem is om af te stappen."

Bernal zelf heeft er ook nog wat over te zeggen. "Dit is overduidelijk niet de manier waarop ik mijn Tour de France wil eindigen, maar ik denk dat dit gegeven de omstandigheden de juiste beslissing voor mij is. Ik heb groot respect voor deze wedstrijd en ik kijk er alweer naar uit om terug te komen in de komende jaren."

  • INEOS Grenadiers
  • Egan Bernal

Laatste nieuws