Tom Dumoulin over opgave Bernal: 'Vooral mentaal heel lastig'

De Tour de France trekt vandaag verder zonder titelverdediger Egan Bernal. De Colombiaan van INEOS Grenadiers werd de afgelopen bergritten meerdere keren op minuten gereden en geeft er de brui aan. Volgens Tom Dumoulin stapt de Colombiaan niet zomaar af. Dat vertelt hij aan Het Nieuwsblad.
Tom Dumoulin over opgave Bernal: 'Vooral mentaal heel lastig'

Tom Dumoulin heeft zelf ook ervaring met opgeven als topfavoriet. Vorig jaar stapte hij af in de Giro, na een valpartij. "Gelukkig moest ik toen niet op dezelfde manier afstappen als Bernal nu", vertelt Dumoulin aan Het Nieuwsblad. "Opgeven is natuurlijk nooit leuk. Je wil het gewoon afmaken."

"Ik neem aan dat hij heel veel last heeft van zijn rug of iets anders", zoekt de Limburger een verklaring voor de abandon van Bernal. "Een wielrenner probeert in principe altijd Parijs te halen. Dat is heel erg balen voor hem."

Dumoulin onderstreept dat het vooral mentaal lastig is voor de Colombiaan. "Het is altijd lastig als je moet opgeven en je niet wilt. Als je met bepaalde doelstelling naar de Tour bent gekomen, is dat moeilijk. Maar dat is ook wielrennen: iedereen heeft zijn portie pech of zijn portie ongeluk", klinkt het enigszins filosofisch.

  • Egan Bernal

Laatste nieuws