Pogacar zet Tour op z'n kop na Tijdrit Thriller, Tom Dumoulin tweede in rituitslag

Pfffffffffff, wie nog nog zegt dat tijdritten saai zijn... Lees hier even rustig terug hoe het ging.
tadej pogacar

De tijdrit is voor veel renners in de achterhoede van het klassement een halve rustdag, maar de man in vorm Remi Cavagna dacht daar anders over. De jonge Fransman, die gisteren nog lang voor het peloton uitreed, vloog over de wegen in de Vogezen. De hardrijder van Deceunick-QuickStep zette een scherpe richttijd neer voor de favorieten die hoger in het klassement stonden.

Aan het eerste tussenpunt kwam zelfs Wout van Aert niet aan de tijd van de Fransman. Dé man van deze Tour, en toch ook een tijdritspecialist, gaf daar al zo'n 40 seconden toe. Een topprestatie van Cavagna, maar er sijpelden ook berichten over een aantrekkende wind tegen binnen.

Dat bleek veel minder uit de tussentijd van Tom Dumoulin, die maar 12 seconden toegaf op Cavagna - de Limburger maakte daar al bijna de achterstand goed die hij in het algemeen klassement had op Yates en Uran. Ook Primoz Roglic en Tadej Pogacar kwamen niet aan de tijd van Cavagna - en ook niet aan die van Dumoulin. Pogacar was daar verrassend genoeg 13 seconden sneller dan Roglic.

Ondertussen bleek Van Aert z'n tijdrit zo te hebben ingedeeld dat hij bij de finish alsnog een ruime voorsprong nam op Cavagna. Hij reed de 36,2 kilometer uiteindelijk 28 seconden sneller dan de Fransman. Er kon dus op de klim nog een hoop tijd worden goedgemaakt. Zeker gezien een sneller rijdende Pogacar dan Roglic. Het werd een tijdrit-thriller.

Dumoulin hield z'n voorsprong (op tijdritfiets) op de klim net vast op Van Aert op de meet en daarachter was het een battle tussen de twee Slovenen die langzamerhand in het voordeel van Tadej Pogacar beslecht leek te worden. En hoe! Pogacar knalde de Planche de Belles Filles op en verzekerde zich zo van de Tourwinst, de bollentrui, de witte trui én de etappezege - helaas ten koste van Tom Dumoulin, die tweede werd.

Top 10 van de dag

Top 10 algemeen klassement

Laatste nieuws