Bakelants en Lefevere kraken Jumbo-Visma: 'Ze hebben eigenlijk 3 weken voor Pogacar op kop gereden'

De coureur en de manager hadden wel wat aan te merken op de tactiek van de Nederlandse ploeg.
Cor Vos

Ook in Vlaamse napraatprogramma Vive le Vélo waren ze natuurlijk bijna van hun stoel gevallen van verbazing tijdens de ontknoping van de Tour de France. Gasten Jan Bakelants en Patrick Lefevere spraken uiteraard hun bewondering uit voor Tadej Pogacar, maar hadden ook wel wat aan te merken op de tactiek van Jumbo-Visma.

"Eigenlijk heeeft Jumbo-Visma 3 weken op kop gereden voor Pogacar", concludeerde Bakelants, die zelf net uit de Ronde van Luxemburg kwam. De renner van Circus-Wanty-Gobert had overigens ook wel wat positiefs over de ploeg te melden. "Ze werken daar zó professioneel. Ik train weleens met Wout van Aert en dan krijg je dat goed mee. Zijn prestaties zijn echt voor een belangrijk deel op het conto van de performance managers daar te schrijven."

Dat onderschreef Deceuninck-QuickStep-manager Patrick Lefevere, maar ook hij had wel wat kritische noten te kraken over de tactiek van de Nederlandse ploeg in de Tour. "Ik weet dat het achteraf is, maar ik had heel anders gereden. Ze hadden met Dumoulin moeten spelen. Met Kuss. Misschien wel met Van Aert. Een beetje bluffen. Op deze manier was het bijna arrogant zoals ze reden."

Laatste nieuws