Anna van der Breggen wereldkampioene tijdrijden

Het WK tijdrijden voor dames is ontaard in een strijd tussen Marlen Reusser en Anna van der Breggen. Uittredend kampioene Chloé Dygert leek lang op weg naar het goud, maar maakte een inschattingsfout waardoor ze uit de bocht vloog. Tot aan de finish was het nagelbijten, maar uiteindelijk trok Van der Breggen aan het langste eind.
Anna van der Breggen wereldkampioene tijdrijden

In eerste instantie zetten Lauren Stephens en Grace Brown goede tussentijden neer, maar toen was het nog wachten op de echte toppers. Toch was vooral de tussentijd van Brown erg scherp. Zo was Van Dijk één seconde langzamer en moest tweevoudig wereldkampioene Amber Neben flink toegeven. Echter, vooral Marlen Reuser zette een snelle tijd neer. Van der Breggen moest tien seconden toegeven. Toen was het alleen nog wachten op regerend kampioene Chloé Dygert. De Amerikaanse was liefst 27 seconden sneller dan Reuser en leek superieur op weg naar de titel.

Niet veel later ging het dan helemaal mis met Dygert. In een snelle bocht besloot ze in haar ligstuurtje te blijven liggen, maar ze verloor de controle over haar fiets. Het gevolg was dat ze op hoge snelheid over de vangrail vloog en op moest geven. Uiteindelijk maakte Van der Breggen een hoop goed in de tweede helft. Aan de finish was ze ruim vijftien seconden seconden sneller dan de Zwitserse Reuser, die vlak voor haar finishte. Ellen van Dijk reed ook een sterk slot en werd derde, op een halve minuut van de wereldkampioene.

De top 10

De crash van Dygert

Laatste nieuws