Blessure Dygert geen bedreiging voor verdere carrière

Goed nieuws! De huiveringwekkende blessure van Chloe Dygert, die gister in gewonnen positie zwaar ten val kwam tijdens het WK tijdrijden, is naar verwachting geen bedreiging voor haar verdere carrière. Dat heeft de Amerikaanse wielerbond middels een statement laten weten.
Dygert

Al snel na de valpartij waren er gruwelijke foto's in omloop waarop een zeer zwaar gehavende linkerknie van Dygert te zien was. Dygert werd naar het ziekenhuis van Bologna overgebracht waar ze geopereerd werd. De Amerikaanse bond spreekt dat er alleen sprake is van een 'scheur in haar linkerbeen'.
"We zijn opgelucht. Deze blessure had veel ernstiger kunnen zijn dan wat nu het geval is", zegt prestatiemanager Jim Miller. "Hoewel dit een enorme schok is, weten we dat Chloe een vechter is. Zij zal sneller terugkeren op de fiets dan wij nu denken. Maar op dit moment willen we ons concentreren op haar herstel."
Ook Kristin Armstrong, Dygerts trainer, verwacht haar pupil terug op topniveau. "Chloe heeft in het verleden al vaker zware incidenten meegemaakt. Ook toen kwam ze altijd sterker terug. Ik twijfel er niet aan dat dat nu ook het geval zal zijn."

Laatste nieuws