Overzicht | Deze wedstrijden staan deze week op het programma

Het mag dan bijna oktober zijn, voor het wielerpeloton begint de drukste periode van het jaar. Maandag 28 september kun je gerust zien als een rustdag, want vanaf dinsdag zijn er 48 opeenvolgende dagen met minsterns één WorldTour wedstrijd. Een overzicht van wat er deze week op het programma staat.
Overzicht | Deze wedstrijden staan deze week op het programma

Van deze 48 dagen zijn er 9 dagen waarop er twee WorldTour wedstrijden tegelijk plaatsvinden en ook nog twee dagen met liefst drie WorldTour koersen. Hoog tijd om een extra scherm te regelen (mocht je dat nog niet gedaan hebben).

28 september - 3 oktober - BinckBank Tour

Eigenlijk zou de BinckBank Tour op 31 augustus starten in het Friese Dokkum, totdat corona roet in het eten gooide. De wedstrijd gaat wel door, maar in iets afgeslankte vorm. Dat wil zeggen, vijf in plaats van zeven ritten. De vierde (met onder meer de Cauberg en Bemelergberg) en vijfde (Muur van Geraardsbergen) gaan het klassement waarschijnlijk wel beslissen. Er staat wel aardig wat schoon volk aan de start. Onder meer Mathieu van der Poel, Philippe Gilbert, Søren Kragh Andersen, Zdenek Stybar, Pascal Ackermann en Oliver Naesen geven acte de présence.

De BinckBank Tour wordt dagelijks live uitgezonden door Sporza, Eurosport en Ziggo Sport. De uitzendingen beginnen meestal om 14:30. Op woensdag begint de uitzending op Sporza pas om 16:45 in verband met de Waalse Pijl.

30 september - Waalse Pijl

Het Ardennendrieluik wordt dit jaar geopend met de Waalse Pijl, die wel 'gewoon' op de woensdag verreden wordt. Verder is alles een beetje zoals het altijd is. Kersvers wereldkampioen Julian Alaphilippe is er niet bij, maar er staan genoeg mooie namen aan de start. Een (korte) greep: Rui Costa, Tadej Pogacar, Lennard Kämna, Richie Porte, Marc Hirschi, Tom Dumoulin, Wout Poels, Mikel Landa, Laurens De Plus, Egan Bernal, Pavel Sivakov, Rigoberto Uran en Adam Yates.

En natuurlijk is er ook een dameswedstrijd, over 124 kilometer. Traditiegetrouw finishen de dames ook bovenop de Muur van Hoei. Over de startlijst is helaas wat minder bekend, maar we zien Anouska Koster, Annemiek van Vleuten (voor het eerst in Europese kampioenstrui) en kersvers wereldkampioene Anna van der Breggen wel op de lijst staan. Van der Breggen is al vijf jaar ongeslagen in Huy en ze is in topvorm. Gaat er iets tegen te doen zijn?

Sporza zendt de mannenkoers uit vanaf 14:00, de NOS begint op NPO1 om 13:30 en Eurosport 2 is er vanaf 15:00 bij. De dameskoers is te volgend via de livestream van Eurosport. Die uitzending begint om 11:10.

3 - 25 oktober - Giro d'Italia

De tweede grote ronde van het jaar start in Monreal en eindigt een dikke drie weken later in Milaan. We zijn amper bijgekomen van de Tour, er kwam 'even' een WK tussendoor en het vizier wordt alweer gericht op de Giro. Het is een gek jaar, maar sommige dingen zijn helemaal niet zo vervelend. De Italianen kunnen uitpakken met een schitterende startlijst: Simon Yates, Sam Oomen, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Caleb Ewan, Peter Sagan, Jakob Fuglsang, Vincenzo Nibali, Geraint Thomas, om er maar wat te noemen.

Met drie tijdritten, zes aankomsten bergop, veel klimwerk en op dag 3 al de Etna hoef je geen Nostradamus te zijn om te voorspellen dat we weer veel spektakel gaan krijgen. Verder wijden we er niet over uit. Je vindt alles wat je moet weten in onze Giro Special natuurlijk.

De Giro d'Italia wordt zoals we al enkele jaren gewend zijn uitgezonden door Eurosport. NOS en Sporza hebben de rechten immers niet.

4 oktober - Luik-Bastenaken-Luik

Zondag 4 oktober wordt dan zo'n drukke dag: Finish heuvelop in de Giro-rit naar Agrigento en Luik-Bastenaken-Luik. Een prima dagje om de hele middag op de bank liggen! Namen om naar uit te kijken? Wout Poels, Julian Alaphilippe, Philippe Gilbert, Alejandro Valverde, Primoz Roglic, Michal Kwiatkowski, Tiesj Benoot en Tadej Pogacar.

Voor de dameswedstrijd kun je terecht op Canvas of Eurosport 1. De uitzendingen beginnen vanaf respectievelijk 11:35 en 11:25. Sporza zendt de mannenwedstrijd 's middags uit op Eén. Je kunt de mannenwedstrijd ook op de NOS volgen.

Laatste nieuws