Millimetersprint in Giro, Arnaud Démare wint net voor Peter Sagan

De laatste dag van de Giro op Sicilië bracht ons een sprint, zij het met een uitgedunde groep.
giro

Dat de etappe van Catania naar Villafranca Tirrena zou eindigen in een sprint was eigenlijk niet de vraag. Het was de vraag met welke sprinters we die sprint zouden gaan afwerken. Halverwege de 140 kilometer lange etappe lag namelijk een langere klim van derde categorie en dus was het de verwachting dat de ploegen van sprinters die ook bergop aardig meekunnen (Sagan, Matthews) daar eens flink aan de boom zouden schudden om de rassprinters te lossen.

Dat gebeurde op 8 kilometer van de top. De mannen van Peter Sagan gingen resoluut naar de kop van de groep en legden een hoog tempo op. Onder andere Fernando Gaviria, Alvaro Hodeg en Elia Viviani werden het slachtoffer van het tempo van BORA-hansgrohe. Viviani kwam met hulp van z'n ploeg later weer terug, dus eigenlijk waren alleemn de twee Colombianen weg na het werk van BORA. Arnaud Démare hield knap stand.

En dus was de Fransman de grote favoriet voor de sprint in de straten van Villafranca Tirrena. Na een millimetersprint met Peter Sagan en Davide Ballerini maakt hij het af. "Die punch heb ik dankzij het trainer achter de scooter met mijn vader", bedankte de Fransman zijn papa in het interview meteen na de race.

De finishfoto

Top 10 van de dag

Laatste nieuws