Nog geen beslissing over Parijs-Roubaix, maar situatie ziet er slecht uit

Donkere wolken pakken zich samen boven Parijs-Roubaix. Het aantal coronabesmettingen in Noord-Frankrijk loopt flink op. Organisator ASO wil de wedstrijd desnoods zonder publiek laten plaatsvinden, maar als het aantal besmettingen verergert, is afgelasting ook een reëel scenario.
Nog geen beslissing over Parijs-Roubaix, maar situatie ziet er slecht uit

In Parijs gaat het helemaal niet goed met het aantal coronabesmettingen. Burgemeester Anne Hidalgo noemt de toestand 'zeer ernstig' en men heeft de hoogste alarmfase afgekondigd. Parijs-Roubaix start niet in Parijs, maar in Compiègne, zo'n 70 kilometer ten noorden van de Lichtstad. Maar ook daar ziet de situatie wat betreft corona er niet goed uit. Zo testte één derde van de studenten op de hogeschool in de stad positief.

“"et klopt dat de huidige coronatoestanden niet gunstig evolueren, maar voorlopig gaat Parijs-Roubaix nog door. Ook met start in Compiègne. Of er publiek wordt toegelaten, daar zijn we nog niet uit", verklaart ASO-woordvoerder Fabrice Tiano tegen Het Nieuwsblad.

Het lijkt er echt op dat de wedstrijd, mits hij doorgaat, zonder toeschouwers verreden moet worden. Op vier kasseistroken mag al geen piubliek komen en er mogen nu maximaal duizend personen, dat is inclusief renners en personeel van ploegen, aanwezig zijn op het Vélodrome André Pétrieux, waar de wedstrijd traditiegetrouw finisht. Momenteel is de situatie in de regio rood. Als dit verandert naar dieprood, en dat zit eraan te komen, dan wordt de toegang voor supporters langs het hele parkoers verboden.

Laatste nieuws