Arnaud Démare sprint met lengtes voorsprong naar tweede etappezege in Giro

Na de hectische eerste dagen van de Giro vandaag een redelijke niets-aan-de-hand-etappe, uiteraard wel met een knallend slot!
arnaud demare

De dag werd gekleurd door de vier vluchters van de dag, in het geval van James Whelan van EF Pro Cycling letterlijk, gezien ze eendenoutfit. De Australiër had in de rit van 188 kilometer naar de fraaie stad Matera het gezelschap van de Italianen Marco Frapporti (Vini Zabù), Mattia Bais (Androni), Filippo Zana (Bardiani). Het kwartet kreeg een ruime voorsprong, maar had, zeker gezien tegenwind de hele dag, eigenlijk geen schijn van kans.

Met BORA-hansgrohe op kop van het peloton liep de voorsprong dan ook snel terug. James Whelan bleef als langste voor het peloton uitrijden; hij werd met nog 12 kilometer te gaan gegrepen. BORA reed op kop omdat de aankomst zeer geschikt was voor Peter Sagan: in de laatste 500 meter liep de weg met 3 procent omhoog, met op 3 kilometer van de meet ook nog een strook van 10 procent.

Een nerveuze finale dus, waarin ook de klassementsploegen/renners zich van voren meldden. In de sprint reed Rafal Majka op kop voor Peter Sagan. Het zag er even goed uit voor de Slowaak, maar hij was plots z'n ploegmaten kwijt. Iedereen kwam over 'm heen, en dan vooral de TGV Arnaud Démare, die supersterk was. Hij walste van achteren over alles en finishte met enkele fietslengtes voorsprong als eerste. Peter Sagan werd pas achtste.

De sprint

Top 10 van de dag

Laatste nieuws