Video | Emotionele Mark Cavendish hint op afscheid: 'Misschien de laatste wedstrijd uit m'n loopbaan' 

Zou toch wel een end of an era zijn. En ook best wel plotseling.
mark cavendish

Het was misschien al een voorteken, gisteren in Gent-Wevelgem: Mark Cavendish in de vroege vlucht. Onder het mom van 'me nog één keer laten zien'? Het zou zomaar kunnen, want een emotionele Mark Cavendish zei na de koers in tranen dat dit misschien de laatste wedstrijd uit z'n imposante carrière was.

Saillant aan de woorden van Cavendish (die je hieronder ziet) is dat hij woensdag eigenlijk nog op de rol staat voor de Scheldeprijs. Bovendien is The Man from Man eind 2020 dan wel einde contract bij z'n huidige team Bahrain McLaren, maar Rod Ellingworth, de manager van dat team, zegt dat ze nog in gesprek zijn met de sprinter over mogelijke verlenging. Omdat de toekomst van het team pas net veiliggesteld is, zijn die gesprekken allemaal naar achteren opgeschoven.

Cavendish won in 2007 z'n eerste wedstrijd op de weg; uitgerekend de Scheldeprijs. Daarna was hij vertrokken voor een lange reeks overwinningen. Hij won onder andere 30 Tour-etappes en 17 Giro-ritten. De laatste jaren kampte Cavendish vaak met fysieke ongemakken en won hij nog maar nauwelijks. Hij is inmiddels 35.

Laatste nieuws