De Wieler Revue Sportiviteitsprijs gaat na gisteren naarrrr... BORA-renner Rüdiger Selig

We zagen een mooi staaltje sportmanship van de Duitser in de Scheldepirjs. Klasse!
rüdiger selig

Z'n ploeggenoot Pascal Ackerman kwam minder goed in het nieuws, want die zorgde er met een wat rare manoeuvre voor dat Riwal-renner August Jensen hard tegen de grond ging in de massasprint van de Scheldeprijs, maar Rüdiger Selig toonde daarna een fijn mens te zijn - niet voor het eerst, maar daarover later meer.

De Duitser, die de sprint had voorbereid, keek om, zag dat de Noor van Riwal er niet goed bij lag en twijfelde geen moment: hij sprong van z'n fiets, rende op z'n wielerschoenen naar Jensen toe en knielde bij hem neer om eerste hulp te verlenen. Dit klinkt een beetje pathetisch en in dit geval was het gelukkig ook niet zo, maar zo'n actie van Selig kan dus gewoon een leven redden. (Bekijk hieronder de beelden van onze Wielerflits-concullega Maxim Horssels, die zo scherp was om de actie van Selig op te merken.)

Daarom gaat de allereerste en spontaan ontstane Wieler Revue Sportiviteitsprijs naar Rüdiger Seliger! Ook al omdat Seliger in 2015 (dit is dus de 'daarover later meer') al eens net zoiets deed. Toen zag hij de toenmalig IAM-renner Marcel Aregger er net zo slecht bijliggen en was Selig, die zelf waarschijnlijk in de sloot was beland ofzo, er ook als de kippen bij om zich te bekommeren om zijn collega. Rüdiger Selig, een voorbeeld voor iedere wielrenner - voor ieder mens eigenlijk!

Selig kijkt om, klikt uit, rent terug en knielt

Een besmeurde Selig met een bezorgde blik bij Aregger

Laatste nieuws