Kan de Giro volgende week over de Stelvio? Laten we de weerberichten er eens bijpakken...

Wordt het sneeuwpoppen bouwen of fietsen? In dit artikel zie je meerdere weersvoorspellingen voor aanstaande donderdag.
stelvio

Als corona zich een beetje koest houdt in het peloton (en bij politieagenten..) dan is het de bedoeling dat de Giro aanstaande donderdag 22 oktober over de befaamde Stelvio gaat in de etappe met aankomst bij het op 1945 meter hoogte gelegen stuwmeer Lagho di Cancano. De renners trekken dus vanuit Prato over de Stelvio, dalen af naar Bormio en klimmen vanaf daar weer naar het stuwmeer.

Dat wil zeggen, als het weer het toelaat. Want het is tegen die tijd eind oktober en bovendien is het op moment van schrijven winterwonderland op de top:

Dit is een screenshot van de webcam die bovenop de Stelvio staat

Maar er is enige hoop, want de verwachting is dat er de komende week geen sneeuw meer gaat bijkomen. Hieronder zie je de verwachting tot aankomende donderdag. De dag dat het moet gebeuren. Het blijft eerst wel lekker fris op de top, maar wel met een zonnetje ingetekend en derhalve een kleine kans op extra sneeuw. Dus even wat sneeuwvegen en het feest kan doorgaan!

De verwachting voor de dag van de etappe zelf is dat er wel enige neerslag kan vallen, dus misschien gaan we weer beelden zien á la Breukink op de Gavia in 1988 (beelden onder het weerbericht, altijd even kijken!)

Vandaag nog kans op wat lichte neerslag

Maar dan, vanaf zaterdag niks meer

Zondag

Maandag

Dinsdag

Woensdag

En dan de dag dat het moet gebeuren..

En hier dus de epische beelden uit 1988

Laatste nieuws