19e etappe Giro d'Italia ingekort na rennersprotest

Daags na de zware rit over de Stelvio zou het Giro-peloton moeten starten in de langste rit van de ronde. 258 kilometer van Morbegno naar Asti. Dat was tegen het zere been van de renners, die in protest gingen. Naar verluidt worden de eerste 100 km nu in de bus afgelegd.
19e etappe Giro d'Italia ingekort na rennersprotest

Daags na de inspanningen van de zware rit gisteren staat vandaag de langste rit uit deze Giro op het programma, in slechte omstandigheden. Het regent. Ondanks dat het een vlakke etappe is, hebben de renners er geen trek in. Volgens de RAI klagen de renners over de lengte van de rit in combinatie met het slechte weer. Ze weigeren van start te gaan.

Momenteel zijn de ploegen in overleg met Giro-baas Mauro Vegni. RAI meldt ook dat het protest ongeveer 10 minuten voor de start vorm kreeg en werd geïnitieerd door Lotto-Soudal en AG2R-La Mondiale. Inmiddels zijn de renners wel gestart, maar is afgesproken dat ze de eerste 100-100 kilometer in de teambussen afleggen, om vervolgens hun weg te vervolgen op de fiets.

Het had nog wel wat voeten in de aarde om tot een akkoord te komen, meldt de Italiaanse zender. Enkele teams waren er juist weer op tegen om de etappe in te korten.

COVID-19

Volgens La Flamme Rouge kwam het verzoek om de rit in te korten ook vanuit de CPA, aangezien een lange rit in slecht weer niet bevorderlijk is voor het immuunsysteem van de renners. Dit in relatie tot het coronavirus.

Laatste nieuws