Vuelta | Prachtig duel Roglic-Carapaz bergop, Poels komt top 10 binnen

Zonder Tom Dumoulin wachtte de overige renners in het Vuelta-peloton een pittige aankomst bergop. Het werd andermaal een heerlijke ontknoping tussen de grote tenoren.
primoz roglic

De klassementsrenners hebben er zin in deze Vuelta, want ook in deze rit kreeg de vroege vlucht geen ruimte en gingen de mannen voor het algemeen klassement uitmaken wie er met de dagzege vandoor ging op de slotklim naar Alto de Moncalvillo, een beklimming over iets meer dan 8 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,2%, met daarbij ook stroken tot (ver) boven de 10%.

De vraag was: hoe verging het Jumbo-Visma-kopman Primoz Roglic nu hij niet met kou, regen en een onwillig jasje had af te rekenen? - het was voor de verandering eens prima koersweer in Noordwest-Spanje). Nou, goed. De Sloveen won de etappe na een werkelijk waar bloedstollende ontknoping in de laatste 5 steile kilometers van de klim.

Het was continu stuivertje wisselen tussen de grote mannen bergop, met in de laatste anderhalve kilometer een duel tussen rodetruidrager Carapaz en eerste uitdager Roglic als kers op de taart. Roglic bleek de sterkste en pakte belangrijke echte seconden én bonificatieseconden. Daar iets achter deed Wout Poels ook goede zaken. De Limburger werd zesde in de etappe en staat nu tiende in het algemeen klassement. Hieronder zie je de top 10 van de etappe en het algemeen klassement.

Top 10 van de dag

Algemeen klassement

Laatste nieuws