EF Pro Cycling beloont renners die met lockdown loon inleverden met nieuw contract

Een mooie geste van Jonathan Vaughters. De manager van EF Pro Cycling beloont alle renners die gedurende de lockdown loon inleverden met een nieuw contract.

EF Pro Cycling beloont renners die met lockdown loon inleverden met nieuw contract
  • EF Pro Cycling EF Pro Cycling

Sponsor Education First verkeerde dankzij de coronacrisis in zwaar weer, waardoor renners werden gevraagd genoegen te nemen met een lager salaris. "Onze renners en het management hebben gezamenlijk het behoud van het team boven zichzelf gesteld", legt Vaughters uit aan Cyclingnews. "Door deze loonsverlagingen komt het team het huidige en het volgende seizoen door. Alle renners die deze verlagingen accepteerden krijgen een contract voor 2021. Ik heb echt grote waardering voor het feit dat ze het team dit jaar zo geholpen hebben onder deze zware omstandigheden."

Keukeleire

Jens Keukeleire vertelt aan Sporza dat ze dit tijdens de lockdown al wisten. Hij vertelde dat Vaughters niemand verplichte om een loonsverlaging te accepteren. "Hij beloofde wel dat hij er alles aan zou doen om iedereen die de ploeg op dat moment zou helpen ook volgend jaar nog de kans te geven om te koersen", vertelt de Belg. "Niemand heeft daar moeilijk over gedaan. We hebben op dat moment allemaal ingestemd met een loonsverlaging en een aangepast contract ondertekend. Iedereen heeft toen hetzelfde percentage van zijn salaris ingeleverd. Voor mij maakte dat weinig verschil, omdat ik nog een contract had voor 2021. Maar er waren ook een 14-tal jongens met een aflopend contract. Zij kunnen nu allemaal blijven als ze dat willen. Het is heel mooi gebaar dat Jonathan dat al tijdens de lockdown beloofde. Anders hadden zij nu misschien geen ploeg meer."

Nieuws
  • Cor Vos