Fietstripje voor volgend jaar plannen? Je kunt dus nu naar Tsjernobyl (geen grap)

Dit geeft je fietstripje een heel nieuwe dimensie...
tsjernobyl

Hopelijk kun je volgend jaar gewoon weer met je maten op het jaarlijkse fietstripje. Heb je alle Alpentoppen nu wel gezien - of heb je geen zin in dat geploeter bergop - dan hebben wij een heel andere uitdaging voor je gevonden om eens in de groep te gooien: fietsen in Tsjernobyl, door het gebied waar in 1986 de en enorme nucleaire ramp plaatsvond.

Nee, dat is geen grap. De website Cycling Today meldt dat het Oekraïense agentschap dat gaat over de voormalige rampplek fietsroutes uit gaat zetten in het gebied rond Tsjernobyl. Sinds het gebied in 2012 weer veilig genoeg werd bevonden om mensen toe te laten, is het de grootste toeristische trekpleister van Oekraïne, die je vanaf volgend jaar dus ook op de fiets kan verkennen.

Het gebied kenmerkt zich door vele verlaten huizen en flats waar de natuur jarenlang vrij z'n gang heeft kunnen gaan. Het is heel wat anders dan een schitterend uitzicht op een bergtop, maar sowieso is het heel apart. Hieronder zie je enkele foto's met wat je kunt verwachten.

Laatste nieuws