Armstrong: 'Dumoulin en Roglic hebben wellicht nog één kans om de Tour te winnen'

De tijd dringt voor Tom Dumoulin en Primoz Roglic als ze ooit de Tour nog willen winnen. Dat zegt Lance Armstrong in de nieuwste aflevering van zijn podcast TheMove. De zevenvoudig Tourwinnaar ziet het Tourparkoers van 2021 als een ideale mogelijkheid voor de twee tijdrijders om het geel te pakken.

Dumoulin

"Dumoulin zal tevreden zijn met dit Tourparkoers, aangezien er 58 kilometer aan tijdrit in zit. Hetzelfde geldt voor Roglic. Maar voor deze jongens is er niet veel tijd meer om de Tour te winnen. Voor zowel Roglic en Dumoulin is dit wellicht hun allerlaatste kans. De jongeren komen er namelijk niet aan. Ze zijn er al."

'Groenewegen moet je thuislaten'

De Tour de France van 2021 kent acht potentiële sprintetappes, maar toch vindt Johan Bruyneel dat er in de Tourploeg van Jumbo-Visma geen plek is voor Dylan Groenewegen. "Als je de Tour wilt winnen kun je Groenewegen niet meenemen. Die heeft een paar renners nodig voor z'n lead-out en die renners heb je nodig om later op kop te rijden van het peloton. Je kunt het je niet permitteren om die op te offeren. Groenewegen meenemen betekent een renner minder om te werken."