Vuelta | Dit is de stand van zaken na wéér een tijdritthriller

Na de tijdrit van bijna 34 kilometer is er nog niets beslist in de Vuelta - maar Roglic deelt wel een tikje uit op de laatste klim. Na de slottijdrit in de Tour wederom een heel spannende ontknoping!
primoz roglic

Met de top 4 op iets meer dan een halve minuut van elkaar telde elke seconde in de enige tijdrit van de Vuelta. Het pakoers van Muros naar Mirador de Ezaro was (redelijk) vlak, met in de laatste 2 kilometer een steile muur, waarbij de meeste renners hun tijdritfiets inwisselde voor hun normale koersfiets.

De zege in de tijdrit leek lange tijd behoorlijk verrassend naar Will Barta van CCC te gaan, maar Primoz Roglic had het beste voor het laatst bewaard en reed een formidabele klim. De Sloveen was aan de meet een seconde sneller dan de Amerikaan. Maar veel belangrijker voor de kopman van Jumbo-Visma: hij pakte door zo uit te pakken op het klimmetje toch ook aardig wat tijd op zijn concurrenten voor het rood Hugh Carty en Richard Carapaz.

Halverwege de tijdrit zag het daar niet naar uit, maar maar Roglic sloeg in de tijdrit een gat van 25 seconden met de Brit en 49 seconden met de Ecuadoriaan. Hieronder zie je de gevolgen voor het algemeen klassement, waarin Wout Poels zijn zesde positie behield na een prima tijdrit (11e). Ook de jonge Thymen Arensman reed een uitstekende tijdrit; hij werd 15e.

Algemeen klassement na de tijdrit

Top 10 van de tijdrit

Laatste nieuws