UCI komt met 'Champions League voor baanwielrennen' 

Een nieuw plan van de UCI dat voor november 2021 gepland is.
jan willem van schip

De UCI wil het het wielrennen in het algemeen en het baanwielrennen in het bijzonder aantrekkelijker maken voor het (grote) publiek. Daarom tuigt de de wielerfederatie de zogenaamde Track Champions League, die volgend jaar november en december over 6 manches verreden moet worden. Dit laat de bond weten in een persbericht.

Het idee is dat er een compact programma is dat in 2 uur wordt afgewerkt en geheel wordt uitgezonden door Eurosport - dat ook mede-organisator is. Er zullen zowel sprint- als duuronderdelen op het programma staan: de sprint (individiueel), de keirin, de scratch en een afvallingsrace.

De renners die op het aankomende WK (oktober 2021 in Turkmenistan) bij de top 9 eindigen op de verschillende onderdelen kunnen sowieso rekenen op een uitnodiging voor de Track Champions League. De manches zullen op zes verschillende plaatsen, maar die zijn nog niet bekend - mogelijk is Apeldoorn één van de zes. Het is ook niet bekend of er met deze Champions League evenveel geld gemoeid is als die in het voetbal - maar waarschijnlijk niet...

Laatste nieuws