Vuelta | Pascal Ackermann de sterkste in laatste koers van het seizoen, Roglic wint eindklassement

Het zit erop! De laatste etappe van de Vuelta, en de laatste wielerkoers van het seizoen, finishte in stijl: een superspannende sprint.

jumbo-visma

De laatste wielerwedstrijd van het seizoen werd vanmiddag een prooi voor BORA-hansgrohe-sprinter Pascal Ackermann. De Duitser sprintte na een paar rondjes over een lokaal circuit door Madrid in de laatste etappe van de Vuelta van kop af aan naar de zege. Hij hield een opkomende Sam Bennett nipt af (zie onderaan het artikel voor beelden van de sprint).

Zoals verwacht bleef het eindklassement zoals het was - al verloor Hugh Carthy wel wat tijd. Dat betekent dat Primoz Roglic net als vorig seizoen de rode trui mocht aandoen op het podium in Madrid. De Sloveen won ook de groene puntentrui. Het bergklassement werd onbedreigd gewonnen door Guillaume Martin, terwijl de witte jongerentrui voor Enric Mas is.

Wout Poels is op de zesde plaats de beste Nederlander in het algemeen klassement. Net als in de Tour en de Giro was er helaas viel er helaas geen Nederlandse etappeoverwinnaar te noteren. De jonge Thymen Arensman (20) was er wel een paar keer dichtbij en reed een sterke Vuelta.

De sprint

De top 10 van de etappe

Het eindklassement van de Vuelta 2020