HomeVrouwenCanyon-SRAM strikt supertalent Chloé Dygert voor 4 jaar

Canyon-SRAM strikt supertalent Chloé Dygert voor 4 jaar

Chloé Dygert rijdt de komende vier seizoenen voor Canyon-SRAM. De 23 jarige renster uit Amerika, die vorig jaar wereldkampioene tijdrijden werd en momenteel revalideert van een zware val op het afgelopen WK, tekent een contract voor vier jaar.

Het is voor Dygert haar 'debuut' bij een Europese wielerploeg. Tot dusver reed ze alleen maar voor Amerikaanse ploegen, maar desondanks maakte ze al flink indruk, met name op de baan en tegen de klok. Vorig jaar versloeg ze Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten op het WK tijdrijden en dit jaar leek ze lang op weg om haar titel te prolongeren, tot ze hard ten van kwam en haar knie akelig blesseerde. Daarvan is ze nog altijd aan het herstellen.

Dygert kondigde haar overstap (ze staat nu nog onder contract bij het Amerikaanse TWENTY20) zelf aan in een interview met The Wall Street Journal. “Dit is het beste team voor mij en ik krijg de ruimte om mijn baanprogramma te rijden”, vertelt ze op de website van haar toekomstige werkgever. “Ik kijk er naar uit om in de kleuren van Canyon-SRAM te rijden. Het zal de eerste keer zijn dat ik in Europa ga racen en mijn coach en ik zijn er over eens dat dit het juiste moment in mijn carrière is om dat te gaan doen. Ik ben er van overtuigd dat Canyon-SRAM de beste omgeving voor mij zal bieden om mijn toekomstige doelen in de komende vier jaar te bereiken.”

Momenteel is Dygert dus nog herstellende van haar valpartij, maar de verwachting is dat ze weer helemaal herstelt. Haar grote doel op korte termijn zijn de Olympische Spelen van volgend jaar.

Dit bericht bekijken op Instagram

🥳 Exciting News 🥳 . Check out the link in my bio for my interview for the Wall Street journal! . I’m really at the ideal pivot point in my career. Thanks to the support of Team Twenty20, my coaches, my teammates and my family I’ve accomplished what I needed to be confident in myself to take the next step into European racing. This was the goal from early on, I always wanted to race in Europe but only after establishing myself as a rider. I know I have a long way to go, so much still to learn, because there is so much I plan to achieve in this sport. With that, I’m excited to announce that I am joining Canyon//SRAM in 2021. Ronny Lauke, the team, and the team at Canyon are giving me an amazing opportunity, accepting me as the athlete, person and teammate I’ve become, and giving me the support and experience to grow as we look ahead to take on the world’s biggest races. #TakeTheLead #MyCanyon

Een bericht gedeeld door Chloé Dygert (@chloedygert) op

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Christoph Roodhooft over Van der Poel: ‘Mathieu heeft weer zelfvertrouwen, maar het was met de hakken over de sloot’

Iemand als Thomas Dekker zette vraagtekens bij de voorbereiding op het WK van Van...

Lotte Kopecky werd vol frustratie 2e: “Ik pak hier het zilver, maar verlies hier het goud”

Nadat de Belgische Lotte Kopecky met haar groep weer aansluiting vond bij de koplopers...

Louis van Gaal gebruikt Annemiek van Vleuten als inspiratie voor Oranje: ‘Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport’

Bondscoach Louis van Gaal won donderdag met het Nederlands elftal van Polen en is...

Nederlands talent Nienke Vinke pakt brons op WK junioren

Tijdens het wereldkampioenschap voor de junioren dames, van bijna zeventig kilometer, pakt Nieke Vinke...

Meer zoals dit

Onzeker of Annemiek van Vleuten zaterdag in de wegrit start

Al na ongeveer twintig meter kwam de voormalig wereldkampioene ten val tijdens de mixed...

Tour-directrice Marion Rousse: ‘We willen naar de Alpen en Pyreneeën’

Ze zal voor een groot deel van de Nederlandse en Vlaamse wielervolgers bekendstaan als...

Gio Lippens: ‘Niveauverschil in vrouwenpeloton oorzaak voor valpartijen’

"Zo'n grote valpartij zie je zelden en is het gevolg van een gebrek aan...