Letterlijk in de voetsporen van Eddy Merckx: Adidas komt na 15 jaar met nieuwe wielerschoen

De Duitse kledinggigant was een tijdje weg van de wielermarkt, maar ze zijn terug!
eddy merckx

Het ronkende persbericht van Adidas over z'n nieuwe wielerschoen laat ons fijntjes weten dat dé Eddy Merckx zijn grote rondes, de klassiekers en het werelduurrecord verbrak terwijl hij wielerschoenen van Adidas droeg. En nu kun jij dus in zijn voetsporen treden. Nou ja, al die koersen zul je niet winnen, maar je kunt wel weer Adidas-wielerschoenen gaan dragen..

Huh? Adidas, zijn toch meer van voetbal? Jazeker, maar tot 2005 maakten ze ook wielerschoenen. Vanaf 1 december zijn ze weer terug met een nieuwe wielerschoen, die ze treffend The Road Shoe noemen. Adidas bleef als schoenmaker bij z'n leest, want deze wielerschoen heeft - vooral de zwarte versie - alle uiterlijke kenmerken van een voetbalschoen. Ideaal voor mensen die de kicksen hebben verruild voor een racefiets dus, maar nog wel even de voetbalnostalgie willen voelen.

De schoenen zijn gemaakt van gewoven gerecycled materiaal; een lichtgewicht schoen. Voor de zool maakt Adidas gebruikt van technologie uit de voetbalschoen, maar houdt wel rekening met de stijfheid die een wielerschoen nodig heeft. De schoen heeft veters, maar ook een toggle-systeem. En natuurlijk... de drie strepen! Hij zal ongeveer 150 euro gaan kosten. Hieronder vind je foto's van de schoen.

Bron: Adidas
Bron: Adidas
Bron: Adidas

Laatste nieuws