Lars Boom wordt ploegleider bij Liv Racing, Blijlevens vertrekt

Lars Boom wordt vanaf volgend seizoen ploegleider bij Liv Racing, de opvolger van CCC Liv. De 34-jarige Vlijmenaar volgt Jeroen Blijlevens op, die vertrekt bij de ploeg.
Lars Boom wordt ploegleider bij Liv Racing, Blijlevens vertrekt

"Sinds afgelopen zomer werk ik bij het team als onderdeel van de performancegroep. In die tijd heb ik een heel goede, professionele indruk van de totale organisatie gekregen. Ik ben klaar voor deze prachtige vervolguitdaging en kan niet wachten om mijn sportieve ideeën en visie over te brengen op de rensters", zegt de voormalig renner van onder meer Rabobank en Astana."

Deze week maakt Boom een begin met de individuele gesprekken met de rensters, als voorbereiding op volgend seizoen. "We beschikken komend seizoen over een vernieuwde groep met rensters die veel potentie hebben. Met Lotte Kopecky hebben we een topper voor het sprintwerk binnen de gelederen. Zij krijgt steun van de groep, maar dat beperkt anderen zeker niet om zelf een vervolgstap naar de absolute top te zetten. De huidige selectie biedt voldoende ruimte en gelegenheid aan onze talenten om kansen te grijpen. Overall willen we ons van een aanvallende kant laten zien."

Blijlevens vertrekt

De komst van Boom betekent dat Jeroen Blijlevens vertrekt. De voormalig topsprinter was bijna een decennium in dienst van de ploeg. "We hebben ervoor gekozen om met Lars voor een nieuwe sportieve prikkel te zorgen. Maar eerlijk is eerlijk, dit was geen gemakkelijk besluit", verklaart teammanager Eric van den Boom. "Jeroen heeft een verleden van in totaal negen jaar bij onze ploeg. In die tijd heeft hij als vakman en koerstacticus ontzettend veel betekend voor de professionalisering van zowel ons team als het vrouwenwielrennen in het algemeen. Talenten hebben mede dankzij hem de stap naar de internationale top gezet."

Laatste nieuws