Michel Wuyts benieuwd naar niveau Van Aert: 'Gaat zeker niet voor spek en bonen rijden' 

Zaterdag maakt Wout van Aert zijn rentree in het veld. Michel Wuyts blikt vooruit.
michel wuyts

Sporza-commentator kijkt op de website van het Vlaamse Studio Sport reikhalzend uit naar de rentree van Wout van Aert in het veld, die voor aanstaande zaterdag in de X2O Trofee Cross in Kortrijk op stapel staat. Van Aert trainde de afgelopen periode hard in Spanje en Wuyts denkt dat hij er klaar voor is.

"Die verschijnt niet aan de start om zesde of zevende te worden. Van Aert is een perfectionist. Vorig seizoen bleek dat al toen hij in Loenhout na zijn blessure weer in het veld verscheen. Ditmaal verschijnt hij aan de start als de gevierde wegrenner; in mijn ogen de beste man van het seizoen. Hij gaat met bravoure koersen en staat niet aan de start "

Toch denkt Wuyts ook weer niet dat Van Aert alles en iedereen meteen op een hoop zal rijden in Kortrijk. "Het zou mij verbazen als hij meteen het tempo zou bepalen. Sommige dingen kweek je enkel door ze te doen. Ik denk dan vooral aan de bochtentechniek en de versnelling na die bochten. Maar een supertalent als Van Aert zal daar snel vorderingen in maken, al tijdens de cross zelf."

Een ander probleem voor Van Aert is volgens Wuyts zijn startpositie in Kortrijk. "Op basis van de UCI-ranking start hij pas op de derde of vierde rij en in Kortrijk is het niet evident om te passeren; het is een compacte stadscross. Hij zal dus een serieuze inspanning moeten doen om vooraan te raken."

Laatste nieuws