Rinaldo Nocentini, ooit geletrui-drager, voor 4 jaar geschorst

Ondanks dat Rinaldo Nocentini vorig jaar zijn fiets aan de wilgen hing, is hij voor vier jaar geschorst. Het Italiaans antidopingagentschap NADO sprak die schorsing uit in verband met onregelmatigheden in zijn biologisch paspoort.
Rinaldo Nocentini, ooit geletrui-drager, voor 4 jaar geschorst

Nocentini werd in 1999 prof bij Mapei en reed onder meer bij Fassa Bortolo en Acqua&Sapone. Zijn beste jaren beleefde hij bij AG2R, waar hij van 2007 tot en met 2015 actief was. In 2009 droeg hij acht dagen de gele trui in de Tour de France. Op zijn erelijst staan onder meer etappes in de Tour of California en rondes van Polen en de Middellandse Zee. Voorts won hij ook eendagskoersen als de GP Lugano en de Giro dell'Appennino.

De onregelmatigheden in zijn bloedpaspoort werden eind vorig jaar vastgesteld, zo melden Italiaanse media. De schorsing is afgelopen maandag ingegaan en loopt tot 29 november 2024. Ook gaat er vanaf 2018 een streep door alle uitslagen van de inmiddels 43-jarige Nocentini. Dat betekent dat hij twee zeges, beide etappezeges in La Tropicale Amissa Bongo van 2018, verliest. Ook moet hij de proceskosten betalen, een rekening van 378 euro.

Laatste nieuws